lørdag 5. november 2011

QRV på D-StarNytt medlem i shacken!
For en liten stund tilbake kom en ny radio inn i varmen; Icom IC-2820.
Radioen er utstyrt med UT 123 modulen og GPS.

I praksis og bruk:
Skal ikke dra det ut med masse teknisk om radioen, det er såpass mye som kan finnes på nett fra før av.
Det er en flott radio på mange måter. Etter å ha kikket på menyer i de forskjellige radioene som er på markedet pr dags dato (Icom D-Star) så er nok dette den enkleste til å avlese funksjoner/menyer. Dette er også den mest avanserte, det er et hav av muligheter. Noen funksjoner er selvforklarende og noen kan (for noen) være noe man må google/ finne ut av i manualen. Min mening er at Icom forsatt har litt å lære av Kenwood, men dog mye bedre enn Yaesu på dette området.
Det er fine store tall i displayet så den er lettlest sådan. Man kan også velge å vise 1 VFO og da blir det riktig store tall - for de som måtte se dårlig. Skarpt sollys er den ikke spesielt begeistret for. 
Mikrofonen må man nesten ha egen utdannelse for å skjønne, masse knapper med doble funkjsoner. Det å finne 1750hz tone har jeg hørt mange har slitt med. Les manualen så er det ikke sååå vanskelig.
En fin ting med displayet er at den har magneter på baksiden og denne kan festes i 2 stillinger på hovedenheten. Icom har gjordt en (etter min mening) designerfeil ved å ha tilkobling til f.eks GPS / data i hovedenheten i forkant (bak der displayet skal sitte)- og displayet kan da ikke henge på...
At de har laget en GPS som ikke er vanntett sier også sitt...

Den har blitt stående inne i shacken sammen med Kenwood TM-D710. Og må si de utfyller hverandre på en fin måte. 710 best på APRS, 2820 best på D-Star.

Diverse:
Product Brochure
Instruction Manual
Eham Review

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar