onsdag 1. desember 2010

NRRL Telefonitest 2010

NRRL Telefonitest 2010

Helgen 20.-21. November var det igjen klart for den årlige telefonitesten.
Vi i LA5F hadde på forhånd luftet interessen for å kjøre en slik test både på gruppemøte og på web. Interessen var kanskje ikke så stor blandt folket, men vi samlet oss tre "kæll" og reiste ut på hytta til LA3QPA Stig.

Video-stream

Det ble på forhånd også varslet at vi kom til å streame video under testen. På bakgrunn av tilbakemeldinger så var det flere som hadde kikket på oss under radiokjøringen. Kameraet sto på også en del utenom periodene som testen gikk.
Selve "videospilleren" lå på forsiden av la5f.com slik at alle som ville kunne klikke seg inn og se.

Antenner
Det ble rigget flere antenner for denne testen, en W3DZZ falt i bakken og kom aldri opp igjen... Windom, Longwire og dipol skulle utgjøre "antenneparken" under hele testen. Alt ble rigget opp i en ufyselig snøstorm, som ga seg etter at vi var kommet inn i hytta igjen...

Radioer og band
Undertegnede kjørte 80m under testen fra en TS-480SAT (grupperig). Her gikk det med pilot under det meste av testen.
På 40m hadde vi to radioer oppe (men ikke samtidig i henhold til reglement), LA3QPA Stig på IC-7000 og LA6YIA Rune på sin nyanskaffede IC-7400.
Det var litt utfordringer med støy på 40m - hele 9S under hele perioden(e). Så det ble logget mange flere 80m-kontakter enn 40m.
Vi deltok i perioden på lørdag og første periode på søndag. Den siste perioden på søndagen ble vi dessverre ikke med på da vi hadde mer en nok med å få ned antenner ol. før mørket atter dukket opp.

Mat og god stemning
La meg si det med en gang; Stig kan trylle på kjøkkenet! Stig serverte nydelig indrefilet av hest (!). Undertegnede hadde aldri smakt gamp før, men tok utfordringen på strak arm. Dette smakte nydelig! Som tilbehør var det salat og fløtegratinerte poteter + vin og aquevit.
Praten gikk og vi satt og koste oss med musikk og knitring fra peisen. Helt magisk stemning - som dessverre ikke hverken kan gjengis på bilder eller i form av tekst. Senere på kvelden ble det servert rakfisk i lefse - nok en himmelsk smak!

Til slutt...
- Jeg har lyst til å komme med en oppfordring til dere andre medlemmer om å delta på våre arrangement. Det at man bare deltar i form av oppmøte i det minste?
- Også må jeg få rettet en STOR takk til LA3QPA Stig som stilte sin hytte til disposisjon. Denne mannen har et hjerte av gull og stiller alltid opp!

Bilder
Se bildegalleriet på LA5F for alle bilder tatt denne dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar