tirsdag 16. november 2010

LA5F på tur i Bjørndalen

Gutta på skauen
Søndag 14. November
Vi kjørte hjemmefra litt før klokken 10 og hadde avtalt å møte LA6YIA Rune ved Skytterhuset i Fredrikstad.
Arrangementet var ment å starte noe senere, men vi valgte å være tidlig ute slik at vi fikk rigget oss skikkelig til og hengt opp antenner etc. I det hele tatt å få parkeringsplass kunne by på utfordringer om vi hadde vært litt senere ute. Det skulle vise seg at "halve" Fredrikstad møtte opp på denne begivenheten.
Det første som møtte oss var skiltet Fredrikstad Kommune hadde satt opp, her var det ikke spart på noe og skiltet som sto ved "innngangen" til marka kunne fortelle om hele programmet denne dagen. Veldig artig å se oss på programmet.
Vel fremme på den avtalte plassen, øst for demningen - mellom 2. og 3. dam fikk Rune en smart ide om at vi skulle trekke oss litt opp i skogen. Undertegnede mente at det kanskje lå litt vel "bortgjemt" om vi skulle få vist/promotert hobbyen vår... Men den gang ei... Formann eller ikke, jeg har respekt for de eldre (hihi) og bøyde meg for valget av lokasjon. Etter å ha hengt opp 2 dipoler, fyrt opp bål, satt opp flaggene, så kom LA9IRA Christian på plass. Han lurte fælt på hva vi drev med så langt oppe i skogen og tenkte vel som undertegnede at dette var litt langt unna om folk skulle få komme å se... Så havnet vi altså tilbake til utgangspunktet (der formann mente det så fint ut) og antennene måtte ned og opp igjen..
Etter å ha satt opp utstyret vi hadde med oss og Ida (min XYL) hadde fått ett par slurker av Rune`s spesial bålkaffe (bare Rune som kan koke kaffe på tur), så dukket det opp skolekorps og en masse folk.
Ordføreren og den lokale tamburavdelingen i Fredrikstad hadde også funnet veien, og det ble holdt en tale med en skikkelig "salutt" som drønnet langt inn i de dype Fredrikstadskoger.

Besøk og kontakter
Vi fikk en god del besøk og skuelystne fikk se hva vi holdt på med. Ett par som var litt ekstra ivrige fikk også med seg informasjon (NRRL infofolder).
Noen få kontakter ble også kjørt og logget. Det var vel 80m og 20m som fungerte denne dagen.
Christian hadde satt opp APRS slik at vi var synlig som field-day på kartet.

Natursti
Marthe (min harmoniske) fikk diplom for vel utført natursti. Hun gikk sammen med Tuva og Vetle (harmonisk til Frode LA9WDA). Viktig at ungene også koser seg på tur!

Lar bildene tale for seg:


Dagens program
Skolekorpset spiller opp
Tamburavdelingen gjør klar for en "salve"
Her ser man hvor vi holdt til
APRS-oppsettet
ISS ble hørt, men dessverre ikke kjørt...
LA6YIA på 80m. I QSO med LA6OP.
20m dipol
LA6ALA og Casper - her prøver vi oss på 20m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar