søndag 12. september 2010

National Field Day med LA5F

FIELD DAY!
Helgen 04./05. september holdt den lokale radioamatørforeningen LA5F sin field day ved Skihytta i Fredrikstad.
Reinhardt LA6ALA klar for årets Field Day.


Skilting opp til der vi hadde Field Day

Vi var på plass allerede klokken 1000 NT. Rune LA6YIA var først på plass og hadde rigget opp våre flagg.
Jeg og XYL ankom stedet likt med Stig LA3QPA, Stig hadde med seg et stort telt. Et telt som skulle vise seg å fungere utmerket til en slik utflukt i skogen! Aggregat på 4,5kW hadde han også med, her var det strøm i massevis. ICE (Stig igjen) sto for internett hele oppholdet. Ida (LA6ALA XYL) hadde med egen laptop og kunne kose seg med nett fra combi-campen vi hadde med.

Beamen på plass.

Vi var utrolig heldig med været både lørdag og søndag, faktisk t-shirtvær (på dagen) - ikke dårlig i september. Jeg hadde pakket med meg min 9kW gassovn og en 11 kg gassflaske i tilfelle det ble kaldt på kvelden - og den fikk vi virkelig bruk for. Temperaturen var omkring 2-3 plussgrader ute kveld/natt, mens vi hadde rundt 18 grader i teltet :) . Så en viss -6yia måtte "spiste hatten sin" etter småmobbinga med gassovnen tidligere på dagen hehe.
 
Dette var noe av det forbipasserende så når de gikk forbi.

Opprigging av antenner og telt gikk helt uten de helt store problemene. Christian LA9IRA fikk det ærefulle oppdraget å klatre i alle trær som skulle ha antenner :) .
Vi var klare klokken 1300UTC (1500NT) og startet å fylle loggene med kontakter rundt om i verden. Det var radioer satt opp på de fleste band. Noe vi fant kjapt ut var at utstyret til Stig ikke passet så godt på 80-meter da pc`ene i teltet ikke hadde mus ved sending...., så det ble en del 20-meter på han.

 Stig LA3QPA i qso med en fra Japan.

Flere xyl`s kom til og det ble servert lefser og nystekte vafler. Annette (XYL Rune) lagde utrolig gode vafler!!
Det ble kokt pølser, kaffe og senere også grilling.  Jentene tok seg en sopptur og kom tilbake med en kurv full.

 En del av gjengen samlet for en matbit rundt bålplassen.

Plasseringen vi hadde valgt for field day`n lå slik til at det kom stadig innom skuelystne publikum som fikk store øyer da vi holdt på. Vi hadde satt opp en stand med masse informasjon om radioamatørhobbyen. Vi delte også ut "flyers" om hobbyen. Føler at vi fikk promotert / vist oss relativt bra til de interesserte.

 Skuelystne turgåere som kom innom på besøk.

Klokken 1700 (NT) kom det to fra Fredrikstad Blad, fotograf Amund Lågbu og reporter Anne Lene Frølandshagen. Det ble invjuet og tatt massevis av bilder. Repotasjen kom på trykk i Fredrikstad Blad 11.09.2010 med flere sider som resultat i lørdagsutgaven. En liten notis ble også nevnt på nettugaven til avisen. Anne Lene fikk prøvd IC-7000 på 20meter og synes nok det var litt skummelt... Amund var utrolig sportig og klatret i høye trær og krøp i lyng - alt for å få de rette bildene.

Fredrikstad Blad`s reporter Anne Lene Frølandshagen fikk prøvd radio ute i felten.

Odd LA6MMA kom opp til oss på sykkel lørdagen og gående på søndag. Odd deltok mest sosialt, men "rattet" også litt på hf-bandene.
Vi fikk også besøk av noen unge rekrutter vi håper skal få tatt seg lisens etter hvert. De fikk prøvd seg litt på lufta og synes dette var kjempespennende.

Fotograf fra Fredrikstad Blad i treet til venstre tar bilde av Christian LA9IRA som monterer antennemast i treet til høyre.

På kvelden dukket Asbjørn LA1HSA og XYL opp, de hadde tatt turen fra Skedsmokorset for å være med oss - ikke dårlig!! Asbjørn hadde med seg sin Icom IC-761 og en longwireantenne (som vi satt opp i mørket...). De møtte også skogens konge rett nede i veien for der vi holdt til.
På natten var det for det meste undertegnede og Asbjørn som kjørte kontakter. Rune og Christian sovnet i hver sin feltseng i teltet, mens jeg og xyl tok combi-campen utpå morgenkvisten.

 "Leieren" by night.

Klokken 0900 søndag var det opp igjen, nå var Annette på plass igjen og hadde laget frokost til oss sultne radioter.
Det ble rigget opp utstyr for kjøring av satelitt men det var lite å høre.

Satelittoppsettet overvåkes av Christian LA9IRA.

Bilder fra field-day på LA5F sine hjemmesider.

Noe av utstyret vi hadde med (husker ikke alt...):

- Flex 1500
- FT-817 (2 stk)
- FT 847
- FT 857
- FT 2000
- IC-761
- IC-7000
- TS 480 SAT (2 stk)
- Accom 1000
- Diverse tunere
- Longwire antenner
- Dipoler
- HF beam
- VHF/UHF (X50) antenne
- Laptop (aner ikke hvor mange, sikkert 8-10 stk)
- ICE bredband
- Honda ez 4500 aggregat
- Diverse håndholdte radioer
- Diverse måleinstrumenter, antenneanalysatorer, loddebolt etc

En tur på Biltema resulterte i en våpenkoffert til 499,- Brukes til helt andre ting en våpen - smart Christian!

Oppmøte:
Personlig synes jeg oppmøte var sånn midt på treet. Hadde håpet flere fra distriktet hadde møtt opp. Det har i lang tid vært snakket om field day`n vår så det har ikke manglet på informasjon ut.
I tillegg til de nevnte ovenfor kom det innom flere, men er ikke helt sikker på navn eller signatur - så ingen av de som møtte opp er glemt sånn sett:)

Asbjørn LA1HSA i de sene nattetimer.


Kort oppsummering:
Kjempesuksess fra begynnelse til slutt. Alle storkoste seg, vi fikk til en bra "totaltpakke" med sosialt samvær, radio/antenne-ekspremntering, radiokjøring - og sist men ikke minst: rekruttering til vår omfattende og store hobby.

Klipp og lim bilde som ble litt artig :) Odd LA6MMA klar for "take-off" Rune LA6YIA til høyre.

Undertegnede er formann i foreningen og var med fra begynnelse til slutt.
Håper vi får enda flere ut på tur til neste år!

73 de LA6ALA Reinhardt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar